12 november 2019 | Michael Kerkhof

Mollema won in Japan door ‘leugen’

Bauke Mollema sloot op 20 oktober zijn seizoen succesvol af door de Japan Cup te winnen. Helemaal eerlijk ging dat echter niet, zo blijkt achteraf. “We moeten nog een rondje”, zei Mollema in de slotronde tegen vluchtgenoot Michael Woods om vervolgens naar de winst te rijden.

‘We moeten nog een rondje’

Een videoploeg van EF Education First was bij de wedstrijd aanwezig en geeft ons een kijkje achter de schermen. “Hoe is het mogelijk?!”, vraagt de ploegleider zich hardop af nadat hij heeft gehoord dat Woods in een sprint is verslagen door de Groninger. Woods passeert hoofdschuddend de finishlijn en zoekt gefrustreerd de kleedkamer op. Even later volgt de uitleg.

“Mollema vertelde hem dat ze nog tien kilometer moesten rijden”, vertelt iemand van EF Education First aan zijn ploegleider. “Mike heeft de sprint verloren. Althans, verloren.. Hij wist niet dat het de laatste ronde was en heeft niet echt voluit gesprint. Hij is flink pissed. Maar ik snap eerlijk gezegd niet waarom hij het Mollema vroeg, want die heeft gewoon een leugentje om eigen bestwil gedaan. Het is een goede les voor Mike, want de concurrentie is niet altijd eerlijk tegen je.”

Bekijk hieronder de beelden. Vanaf 15.00 minuten is het fragment te zien.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: statistics, marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Één reactie op “Mollema won in Japan door ‘leugen’

Geef een reactie

Inloggen