12 november 2019 | Edwin Haan

Merida Reacto LTD 2020 – Special Edition

Merida maakt ieder jaar een nieuwe Special Edition van hun Reacto racefiets. Voor 2020 is dit ‘m. Er zijn verschillende Reacto modellen, Het Bahrain Merida team rijdt met de meest luxe uitvoering. Een comfortabele aerobike, aldus Merida. Wij testen afgelopen jaren al een paar modellen uit de Reacto serie, die artikelen kun je hier terugvinden.

Voor deze 2020 gelimiteerde uitgave van de Reacto is het CF2 frame samen met de wielen en andere componenten opgesmukt met een ‘light and dark’ thema. Geïnspireerd op architectuur en modern interieur design. Wat het met fietsen te maken heeft is me een raadsel, maar het levert wel een bijzondere look op. De drie rechthoekjes op de balhoofdbuis symboliseren een Chinees symbool voor Power…..dat je ’t weet.

Deze Reacto LTD wordt afgemonteerd met een Ultegra Di2 groepset, compleet met Merida’s eigen Disc Cooler techniek om de schijven koel te houden op lange afdalingen. Eigen zadelpen, stuurpen en stuur, zijn allen van carbon. In de zadelpen zit een lampje verwerkt, nuttig in tunnels of als het sneller donker wordt dan je dacht. Het zadel heeft achterop een handig toolboxje met een mini-tool.

De steekassen hebben een geïntegreerde inbussleutel om ze los te kunnen draaien. Met die steekassen zet een een set Reynolds AR 58 DB wielen vast, die een wit streepje hebben gekregen om de looks de ultieme finishing touch te geven…..mits ze precies in de juiste stand staan. Maxxis High Road banden zorgen voor het contact met de weg. Compleet, maar zonder pedalen, weegt de fiets 8,2 kilo in een maatje M. Vreemd genoeg is dit een LTD versie die direct in de aanbieding is. Normaal kost hij € 4.799, maar deze komt te koop voor € 4.299. Beschikbaar vanaf begin januari.

Merida heeft er een speciale microsite voor gemaakt, die vind je op: merida-bikes.com/en/p/merida-product-news/the-new-reacto-ltd-312.html. Nieuwsgierig naar deze nieuweling? In het MERIDA EXPERIENCE CENTER in Apeldoorn kun je hem binnenkort bewonderen. Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 09:00 – 17:00 uur en ’s zaterdags 10:00 – 16:00 uur.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: statistics, marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Gerelateerd

Edwin Haan

Hoofdredacteur bij Fiets. Rijdt op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Één reactie op “Merida Reacto LTD 2020 – Special Edition

Geef een reactie

Inloggen