6 november 2019 | Michael Kerkhof

Stybar voegt acht crossen toe aan zijn programma

Zdenek Stybar duikt weer even het veld in. De 33-jarige Tsjech zal de komende weken starten in Essen, Zonhoven, Sint-Niklaas, Heusden-Zolder, Bredene, Loenhout, Diegem en Baal.

Voorbereiding

Stybar is drievoudig wereldkampioen veldrijden en veroverde die titels in 2010, 2011 en 2014. Inmiddels heeft hij zich helemaal op het wegwielrennen gericht, waar hij ook succesvol in is. Stybar won bijvoorbeeld de Omloop Het Nieuwsblad en E3 BinckBank Classic.

De veldritten ziet Stybar als een goede voorbereiding op het wegseizoen. Vorig jaar pikte hij ook al een aantal crossen mee ter voorbereiding. “Daarbij is de sfeer ook altijd top met een geweldig publiek. Vooral de wedstrijden rond kerst en oud & nieuw spreken me aan. Ik heb hetzelfde doel als vorig jaar: me amuseren en me klaarstomen voor het nieuwe seizoen.”

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen