28 oktober 2019 | Michael Kerkhof

Van Schip vindt in BEAT nieuwe ploeg richting OS

Jan-Willem van Schip heeft een nieuwe ploeg gevonden. De 25-jarige weg- en baanwielrenner was op zoek naar een nieuwe ploeg omdat Roompot-Charles uit het peloton verdwijnt. In BEAT Cycling Club heeft hij een nieuwe werkgever gevonden.

BEAT Cycling Club

Bij BEAT kan hij zich voorbereiden op de Olympische Spelen én wegwedstrijden rijden. “Ik wil komend jaar laten zien wat ik kan en laten zien dat de grote ploegen het mis hebben”, aldus Van Schip tegen het ANP. “Wat ik supertof vind is dat dit alles samenkomt bij BEAT, een club met een community, ambitieuze partners, een baanploeg die op weg is naar de Olympische Spelen en een wegploeg die heel snel groeit.”

“Wie weet kunnen we met deze ploeg doorgroeien naar de UCI ProSeries en in 2021 deelnemen aan de wedstrijden van het hoogste niveau, waar BEAT en ik thuishoren.”

Van Schip werd op de baan wereldkampioen op de puntenkoers. Vorig weekend werd hij op de EK in Apeldoorn tweede op dat onderdeel. Bij BEAT Cycling Club staan onder anderen Theo Bos, Roy van den Berg en Matthijs Büchli onder contract.

Jan-Willem van Schip en Yoeri Havik 2019

Jan-Willem van Schip 2019

Jan-Willem van Schip 2019

Jan-Willem van Schip 2019

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen