23 oktober 2019 | Michael Kerkhof

Van der Haar scoort voor vijfde keer in Woerden

Lars van der Haar heeft voor het vijfde jaar op rij de Nacht van Woerden gewonnen. De veldrijder was in zijn thuiswedstrijd duidelijk sneller dan Joris Nieuwenhuis en Felipe Orts. Bij de vrouwen pakte Maud Kaptheijns de winst.

Nacht van Woerden

Mathieu van der Poel was tot vorige week de grote blikvanger, maar hij maakte onlangs bekend dat hij een extra rustpauze inlast. Daardoor kreeg Van der Haar plots de favorietenstatus toebedeeld, al is ook Corné van Kessel bezig aan een sterke periode. Tom Meeusen – ploegmaat van Van der Poel – had op het laatste moment afgezegd.

Vroeg in de wedstrijd reden Van der Haar, Nieuwenhuis en de Spanjaard Orts weg. Uiteindelijk bleek Van der Haar de sterkste te zijn en mocht hij voor het vijfde jaar op rij het zegegebaar maken in Woerden. Nieuwenhuis finishte als tweede voor Orts, Thijs Aerts en Stan Godrie.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen