22 oktober 2019 | Michael Kerkhof

Vos derde Nederlandse winnares van Women’s WorldTour

Marianne Vos heeft de WorldTour voor vrouwen gewonnen. De CCC-renster eindigde dinsdag als derde in de Ronde van Guangxi en verzekerde zich daardoor van de eindwinst. Ze volgt Annemiek van Vleuten (2018) en Anna van der Breggen (2017) op.

Women’s WorldTour

Vos moest in een massasprint haar meerdere erkennen in Chloe Hosking. Alison Jackson eiste de tweede plaats op voor Vos, die na Guangxi het veld induikt. Door haar podiumplaats slaagde ze erin om in de allerlaatste wedstrijd van het seizoen Van Vleuten te passeren. Van Vleuten was overigens afwezig in China, waardoor Vos genoeg had aan een plaats bij de beste vijftien.

Voor Vos is de eindwinst een mooie beloning voor een sterk seizoen. In maart won ze al de Trofeo Binda, waarna ze ook zegevierde in de WorldTour-wedstrijden La Course van de Tour en de Ronde van Noorwegen. In Vargarda, de Amstel Gold Race en nu in Guangxi stond ze op het podium.

Marianne Vos 2019

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen