Fietsleverancier Van Nicholas vond dat het tijd werd voor een nieuw soort gravel racefiets. Een fiets waarmee je alles kan: Race, MTB én Toer. Hieruit ontstond de Rowtag, een opvallende cross-over gravel racer. De Rowtag is de eerste fiets van Van Nicholas in een compleet nieuwe categorie: ‘Adventure’.

Volgens VN kan ‘dankzij de 650B of 29er wielen met ‘all-road’ bandenvrijheid de Rowtag gebruikt worden op zowel lokale gravelcircuits als op het ruigste terrein in de natuur. De fiets heeft diverse bevestigingspunten voor fiets- of frametassen, een drager en spatborden, zodat de gebruiker zelf kan bepalen hoeveel uitrusting hij wil meenemen of hoe vies zijn fiets mag worden na een dag buiten. De vele bevestigingspunten (twee op de bovenbuis en onderaan de onderbuis, evenals drie op de zitbuis en bovenop de onderbuis) bieden ontelbare mogelijkheden.

De gravel specifieke voorvork is volledig van carbon en heeft tevens bevestigingspunten, zodat elk laatste beetje ruimte nog benut kan worden. De geïntegreerde kabels die door het hele frame lopen, zorgen voor een opgeruimd aanzien en maken dat de fiets snel is schoon te maken. Schijfremmen, een geïntegreerd taps toelopend balhoofdstel en steekassen zorgen voor nog betere prestaties. De uiterst uitgebalanceerde geometrie van de fiets is bedoeld om vertrouwen te wekken, ongeacht het terrein. Het frame is geoptimaliseerd, waardoor het de mogelijkheid biedt om een dropperpost zadelpen (met geïntegreerde kabel) aan de fiets toe te voegen. De gebruiker kan tevens kiezen uit een breed scala aan aandrijfsystemen en mechanisch of elektronisch schakelen. De Rowtag is door zijn vele opties een veelzijdige fiets voor de echte ‘avonturier’ en kan volledig samengesteld worden naar de individuele eisen van elke gebruiker’. Kijk.

De Rowtag is als compleet samengestelde fiets vanaf eind januari leverbaar in de maten XS t/m XL voor een totaalprijs vanaf €3.449. Het frame, inclusief volledige carbon gravelvoorvork, is leverbaar voor €2.099,-