21 oktober 2019 | Michael Kerkhof

Groenewegen blijft tot en met 2023 bij Jumbo-Visma

Dylan Groenewegen heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot en met 2023 aan Jumbo-Visma bindt. Tijdens de Tour de France werd al bekend gemaakt dat Groenewegen langer bij de Nederlandse ploeg zou blijven, maar nu is er ook daad bij het woord gezet.

Beste sprinter

Groenewegen werd via De Rijke prof bij Roompot en maakte in 2016 de overstap naar Jumbo-Visma. Drie jaar op rij won hij etappes in de Tour de France, en dit jaar was hij zelfs goed voor vijftien individuele overwinning. Vorige week zegevierde hij in de Tacx Pro Classic voor het laatst.

“Dit is de beste sprinter ter wereld”, maakt Jumbo-Visma met een grappig filmpje de contractverlenging bekend. Groenewegen’s contract liep tot en met het einde van dit jaar, maar is dus met vier seizoenen verlengd. Volgend jaar krijgt hij gezelschap van onder andere Tom Dumoulin.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen