28 september 2019 | Edwin Haan

Nieuw: Lazer Genesis, lichtste helm

Deze nieuwe Lazer Genesis helm weegt slechts 189 gram. Het is de lichtste helm die Lazer ooit heeft gemaakt.

De helm is zo licht vanwege de vele ventilatiegaten en de superlichte versie van Lazer’s Advanced Rollsys System waarmee je de helm kunt instellen. Ook de comfortvulling is uitermate licht, zonder in comfort in te leveren. Een hele bijzondere claim is dat de helm je hoofd zelfs beter ventileert dan wanneer je zonder helm zou rijden. zelfs een betere ventilatie in vergelijking met rijden zonder helm. Uit het persbericht: “Gedurende de ventilatietests wordt de ventilatie van het hoofd tijdens het rijden op 100% ingesteld. De Genesis presteert op 108%, voornamelijk door de open structuur en de slimme luchtgeleiding naar het achterste deel van het hoofd van de rijder.”

Er is ook een optionele Aeroshell leverbaar, daarmee maak je de Genesis meer aerodynamisch en warmer, handig in de winter. Het genoemde gewicht is dat van een maatje S, zonder MIPS. De Genesis is er ook in een versie met MIPS. Daarmee wordt hij natuurlijk iets zwaarder, maar wel nog veiliger. Tijdens het WK in Yorkshire is de nieuwe helm te zien op de hoofden van de renners van Jumbo Visma, Team Sunweb en Corendon-Circus.

DETAILS
Verstelsysteem: Advanced Rollsys System
Constructie: In-Mold
Ventilatie: 22 Ventilatieopeningen
Gewicht: 189g (S-CE)
Certificering: CE-CPSC-AS
Maten: S / M / L
Kleuren: Titanium, Matte Black, Black Red, Flash Orange, Matte Blue, White Black, Flash Yellow
Consumentenadviesprijs:  €219,99 / €239,99 (MIPS)
Leverbaar:  november 2019

Gerelateerd

Edwin Haan

Hoofdredacteur bij Fiets. Rijdt op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen