27 september 2019 | Michael Kerkhof

Zwift en UCI gaan allereerste Esports WK organiseren

Als er iets rap groeit, dan is het Esports wel. Kijk maar naar het voetbalspel Fifa, waar tegenwoordig spelers betaald worden om clubs te vertegenwoordigen. Ook in het wielrennen kennen we meerdere ‘wielerspellen’, waaronder het o-zo bekende Zwift. De UCI en Zwift slaan voor 2020 de handen ineen en gaan een heus WK organiseren.

UCI Cycling Esports Wereldkampioenschappen

“We zagen de opkomst van Esports met Zwift reeds langere tijd aankomen”, zegt UCI-voorzitter David Lappartient in een persverklaring. “Als het bestuursorgaan van deze sport moeten we openstaan voor technische innovaties en vernieuwingen om relevant te blijven naar alle doelgroepen toe.” Daarom krijgen we er in 2020 een nieuw wereldkampioenschap bij.

“Een evenwichtige verdeling is voor ons heel belangrijk”, voegt Craig Edmondson (CEO van Zwift) toe. “Samen met de UCI zullen we werken aan een evenwaardige competitie voor zowel mannen als vrouwen. Dit betekent evenveel wedstrijden, evenveel verslaggeving en natuurlijk ook evenveel prijzengeld. We zullen een nieuw standaard zetten voor fair-play en gelijkheid.”

De eerste ‘UCI Cycling Esports Wereldkampioenschappen’ zullen in 2020 plaatsvinden. Hoe het er allemaal officieel uit gaat zien, is nog niet bekend. Dat wordt allemaal op een later moment bekend gemaakt.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Één reactie op “Zwift en UCI gaan allereerste Esports WK organiseren

  • Ik vind esports bij het wielrennen toch apart. Hoe controleer je of iemand niet op een e-bike zit? En als je iedereen op dezelfde locatie laat rijden kun je beter een rondje uitzetten ipv een peloton op trainers in een sporthal..

Geef een reactie

Inloggen