24 september 2019 | Menno Grootjans

Nieuw: Jan Janssen Eclypse+

Op de vakbeurs Velovak in Evenementenhal Gorinchem introduceert Jan Janssen zijn eerste racefiets met ‘E’ ondersteuning. Het merk komt hiermee tegemoet aan de steeds groter wordende groep van recreatieve wielersporters die af en toe best een duwtje in de rug kunnen gebruiken.

Racefiets mèt

De Eclypse+ is volgens Janssen ‘een racefiets ontwikkeld met de getrainde en geoefende wielersporter in gedachten die af en toe wat ondersteuning kan gebruiken. De Eclypse+ heeft daarvoor een op race gerichte framegeometrie en weegt compleets slechts 13,2kg. Het volledig geïntegreerde design is ontwikkeld in samenwerking met Bafang. De M800 top-of-line systeem met mid-drive motor, in-tube accu en display weegt slechts 4,4kg en heeft tien ondersteuningsniveaus varierend van ‘super-boost’ tot en met ‘lichte wind in de rug’. Het systeem met 200W motor is bedoeld om juist bij lastige fietsomstandigheden zoals bergop en wind tegen de fietser te helpen met het rijden van een lekker tempo. Het systeem biedt daarmee een actie-radius van 50 tot 150km afhankelijk van het gevraagde ondersteuningsniveau. De eerste productiemodellen zullen in het voorjaar van 2020 geleverd worden. De prijs zal naar verwachting € 3600 zijn’.

Meer info: janjanssen.nl

 

Gerelateerd

Menno Grootjans

Nestor in het illustere gezelschap dat zich Fiets-redactie noemt. Werkt al sinds mensenheugenis voor Fiets, toen nog als MTB-redacteur….met baard! Import-Brabander met grote voorliefde voor “de cross”. Laat zich niet snel uit het veld slaan, maakt zijn testen zelfs met gescheurde achillespezen af…en altijd op tijd. Menno is het hele jaar in vorm, zowel op de weg als op het toetsenbord, en zorgt ervoor dat je in ieder nummer van Fiets weer de nieuwste racers te zien krijgt. “Hallo, met Menno”, is al genoeg om via de telefoon de nieuwste Dogma’s los te krijgen. We verdenken hem van het stiekem hebben van een 2e huis op Mallorca waar hij onder het mom van “een persintroductie” met grote regelmaat heen gaat om lekker te fietsen.

Strava: http://www.strava.com/athletes/2985578

Meer artikelen van Menno Grootjans

Geef een reactie

Inloggen