9 september 2019 | Michael Kerkhof

Evenepoel geselecteerd voor WK bij de profs

Remco Evenepoel is door bondscoach Rik Verbrugghe geselecteerd voor het WK op de weg. De nog maar negentienjarige Belg is bezig aan zijn debuutjaar op het hoogste niveau en zou nog in aanmerking komen om bij de beloften te starten.

Supertalent

Het supertalent won dit jaar de Ronde van België, de Clásica San Sebastian en het EK tijdrijden. Vorig jaar kroonde Evenepoel zich tot wereldkampioen bij de junioren. De beloftencategorie heeft hij volledig overgeslagen, al mocht hij op het WK wel uitkomen in die categorie. De bondscoach heeft echter besloten om hem mee te nemen in de profselectie.

Evenepoel is voor zowel de weg- als tijdrit geselecteerd. Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet, Dylan Teuns en Oliver Naesen zijn ook zeker van een plekje in de wegselectie. Victor Campenaerts en Yves Lampaert rijden naast Evenepoel de tijdrit.

Complete selectie

De rest van de selectie wordt volgende week maandag, daags na de Vuelta, bekend gemaakt. De bondscoach wil de andere kandidaten eerst nog aan het werk zien in Québec en Montréal. Het WK op de weg vindt op zondag 29 september plaats in Yorkshire.

Selectie van de Belgen:

• Remco Evenepoel (+ tijdrit)
• Philippe Gilbert
• Greg Van Avermaet
• Dylan Teuns
• Oliver Naesen
• Victor Campenaerts (alleen tijdrit)
• Yves Lampaert (alleen tijdrit)

Remco Evenepoel 2019

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen