4 september 2019 | Rob Meeuwessen

Specialized Fabrieksbezoek deel 4

Een eigen testlab geeft inzicht in waar een frame allemaal aan moet voldoen. Zowel statisch als dynamisch wordt er getest. Statisch wordt de stijfheid nagemeten en kan het comfort percentage worden berekend. Zo kan makkelijk worden onderzocht hoeveel lagen carbon een frame op bepaalde plaatsen moet hebben.

Dynamisch wordt vervolgens sterkte gemeten en of frames voldoen aan alle eisen die eraan worden gesteld. We pakken een frame vast terwijl het getest wordt op bracketstijfheid. Het frame buigt werkelijk alle kanten op. Je voelt de lagen carbon als het ware over elkaar schuren. maar goed dat er tijdens het fietsen geen tijd is om dat bij je eigen frame te checken. Iew!


Statische metingen


We zien talloze frames, altijd wit van kleur, met de meest cryptische omschrijvingen.

Morgen nemen we een kijkje in het suspension lab van Specialized en lopen rond tussen een enorme hoeveelheid custom made frames, fietsen en auto’s. De meeste niet geschikt om met de buitenwereld te delen. Maar sommige mochten wel op de gevoelige plaat.

Gerelateerd

Rob Meeuwessen

Rob heeft een grote voorliefde voor offroad rijden. Op zowel de mtb als op de crosser. Hij test bikes en spullen en loopt bij voorkeur zoveel mogelijk bijzondere evenementen af. Even op en neer naar Engeland voor 2,5 uur gravelrijden is voor Rob geen probleem....kijk, dan ben je een echte liefhebber.

Strava: https://www.strava.com/athletes/4562872

Meer artikelen van Rob Meeuwessen

Geef een reactie

Inloggen