3 september 2019 | Yvanka

Saris komt met bewegend fietsplatform voor in huis (en een nieuwe smarttrainer)

Een outdoor fietservaring ín huis creëeren? Het Amerikaanse merk Saris wil het mogelijk maken met hun nieuwste product: een trainer platform met ‘Nfinity Movement Technology’. Bedoeld om de fietsbeweging zo goed mogelijk na te bootsen voor een nog betere training. 

Tijdens de Giro Rosa in Sondrio mochten wij vorige maand al kennismaken met het nieuwe product van Saris. Onder streng embargo, want het platform is nu pas voor consumenten te bestellen. Kort gezegd is het ‘MP1 Trainer Platform met Nfinity Movement Technology’ van Saris een beweegbaar platform waar je je fietstrainer op kunt bevestigen. Het houten frame beweegt naar links en rechts, voor en achter en zou je hierdoor tijdens het indoor fietsen een zo realistisch mogelijk ‘outdoor gevoel’ moeten geven.

Tijdens de Giro Rosa mocht het team van TREK Segafredo het platform voor het eerst testen

Wanneer je vanaf de zijlijn kijkt naar hoe anderen op het platform fietsen ziet het er op het eerste gezicht best gek uit. Het platform lijkt extreem veel te bewegen en die bewegingen lijken eerder heftig dan natuurlijk te zijn. Maar na zelf een proefsessie op het platform te hebben gehad, wordt direct duidelijk dat de bewegingen juist heel natuurlijk aanvoelen. Sterker nog, tijdens het fietsen heb je zelf helemaal niet door dat het platform onder je zo beweegt. Het geeft een prettig en meer ‘echt’ gevoel en kan het binnen fietsen zeker meer aantrekkelijk maken.

Nadeel is wel dat het platform beperkt is qua bewegingen. Zoals aangegeven is dit: links, rechts, voor en achter. Wat er mist is een beweging waarbij het voorwiel iets naar beneden kan of juist omhoog voor tijdens het klimmen. Ook wordt tijdens het testen duidelijk dat wanneer je op de pedalen gaat staan, de bewegingen wél sterker voelbaar zijn. Aangeraden is dan ook om te blijven zitten.

Compleet ecosysteem

De MP1 maakt deel uit van het nieuwe Saris indoor ecosysteem. Naast dit platform komen ze namelijk ook met een nieuwe smarttrainer en een trainerdesk om je laptop of tablet op te zetten.

De smarttrainer is de stilste die ooit de Sarisfabriek heeft verlaten en gaat door het leven onder de naam H3 Direct Drive smart trainer. Hij is 7 decibel stiller dan het vorige model, meet snelheid, cadans en power en wijkt maximaal 2% af.

De desk vind je als je TD1 zoekt. Deze is van dezelfde houtsoort (berken) gemaakt als het platform. Het ding heeft een geïntegreerde ‘powerstrip’, waar je de stekkers van je hardware in kwijt kunt.

Meer info op: Saris.com

 

Gerelateerd

Yvanka

Schrijft over (vrouwen)wielrennen en is altijd op zoek naar de leukste fietskleding, gadgets, events en persoonlijke fietsverhalen. Blogt daarnaast over het beginnen met wielrennen en alles wat daarbij komt kijken.

Meer artikelen van Yvanka

Geef een reactie

Inloggen