30 augustus 2019 | Michael Kerkhof

Valverde maakt indruk en wint na heerlijke finale

Alejandro Valverde heeft de zevende etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. De 39-jarige wereldkampioen bleek de sterkste op de Mas de la Costa, de steile slotklim naar de finish. Valverde klopte kopman Primoz Roglic van Jumbo-Visma in de sprint bergop, kort daarachter kwamen de Colombianen Miguel Angel López en Nairo Quintana als derde en vierde over de finish.

López nam de rode leiderstrui weer over van de Belg Dylan Teuns, die al op de voorlaatste klim van de dag moest lossen. De 25-jarige Colombiaan veroverde al twee keer eerder in deze Vuelta het rood, maar steeds raakte hij de leiding in het algemeen klassement een dag later al weer kwijt. Roglic staat nu op de tweede plaats met 6 seconden achterstand, voor Valverde (op 16 seconden) en Quintana (27 tellen).

De vier grootste kanshebbers op de eindzege in de Vuelta kwamen op de Mas de la Costa met elkaar aan kop te liggen, nadat het peloton onder leiding van Jumbo Visma de laatste vroege vluchters had ingerekend. Quintana koos op 3 kilometer van de streep als eerste de aanval, maar hij kreeg Roglic direct met zich mee. Valverde en López sloten al snel aan. De Spaanse veteraan leek in zijn regenboogtrui even te kraken op een van de steile stukken, maar sloot weer aan en bleek in de laatste honderden meters over de beste benen te beschikken.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen