29 augustus 2019 | Edwin Haan

Eerste etappewinst met K-Force WE groepset, met dank aan Jetse

Een bijzondere dag gisteren. Niet alleen omdat het Burgos-BH team 1e én 2e werd in een Vuelta etappe, maar vooral ook omdat het voor het eerst was dat er een etappe in een grote ronde werd gewonnen op een fiets met de Full Speed Ahead K-Force WE groupset. Qua verkoopaantallen het 4e merk na Shimano, SRAM en Campagnolo. Het gat tussen nummer 3 en 4 is daarbij wel heel groot, maar gisteren was dat anders.

Angel Madrazo Ruiz en Jetse Bol rijden met deze elektronisch schakelende groep. De mannen rijden uiteraard op fietsen van het Spaanse BH, de helft van de naam van de ploeg. Jetse rijdt op de nieuwe G8 Disc en etappewinnaar Madrazo doet het met de BH Ultralight 9.0. Beide fietsen afgemonteerd met Vision onderdelen en dus met de shifters & derailleurs met batterijen. De groep werkt draadloos, op 1 draadje van de accu naar de voor- en achterderailleur na. Vanaf de shifters naar de derailleurs hoeven er dus geen kabels getrokken te worden.

We konden zelf ook even met zo’n groepset rijden toen we eerder dit jaar de Colnago C64 uitlieten.

Lees ook

Review: Colnago C64 Disc met FSA K-Force WE

Meer info: we-fsa.com & bhbikes.com

Gerelateerd

Edwin Haan

Hoofdredacteur bij Fiets. Rijdt op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen