27 augustus 2019 | Edwin Haan

Continental Terra, nieuwe gravelbanden

Gravel, gravel en de rest doet er niet meer toe. Althans, daar lijkt het op als je de nieuwe producten in de fietsindustrie in de gaten houdt. Ook Continental wil de gravelboot niet missen. Dus hebben ze twee nieuwe banden voor iedereen die de gebaande paden wil verlaten, maar geen afscheid kan nemen van het kromme stuur.

De Terra Trail en de Terra Speed zijn de nieuwste kindjes in de grote Conti-familie. Beiden Tubeless Ready en handgemaakt in Duitsland. Continental’s Black Chili compound zorgt voor grip, weinig rolweerstand en lekbestendigheid. Ze zijn er in zwart en in zwart/bruin.

TERRA Trail

De Trail is er in twee maten, 650 x 40B (440g) and 700 x 40C (460g). Het is een band voor gemixt terrein, ook als het nat is want de Trail heeft de grootste noppen van de twee Terra banden.

TERRA Speed

Zoals de naam al aangeeft, is dit de snelste band van de twee. Minder nopjes, minder rolweerstand, maar natuurlijk ook wat minder grip. Deze band gebruik je dus niet op al te gladde of steile ondergronden. Hij is er in vier maten: 650 x 35B (390g), 650 x 40B (400g), 700 x 35C (400g) and 700 x 40C (420g).

Beide modellen kosten €57.90 in alle maten. Meer info op: continental-tires.com/bicycle.

Gerelateerd

Edwin Haan

Fietst op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

2 reacties op “Continental Terra, nieuwe gravelbanden

  • Ik heb de 40c tubeless gemonteerd op Axis elite velgen (21mm intern, 26mm extern) en ze liggen er mooi op. Breedte komt op 41 mm bij 3 bar.
    Rijdt heerlijk! Kan makkelijk snelheid aanhouden op verhard en onverhard en biedt voldoende grip op (droog) zand en gravel. Met natte omstandigheden heb ik ze nog niet getest.

Geef een reactie

Inloggen