23 augustus 2019 | Michael Kerkhof

Kruijswijk: ‘Met Tom zijn we een stuk sterker’

Steven Kruijswijk was nogal verbaasd toen de geruchten over Tom Dumoulin op gang kwamen. In juli hoorde hij voor het eerst dat zijn concurrent gelinkt werd aan zijn ploeg. Afgelopen week werd de komst van de Limburger naar de Nederlandse ploeg definitief bekend gemaakt. “Ik weet niet wat dit voor mij betekent.”

Vechten voor je plek

Kruijswijk finishte in de laatste grote rondes die hij uitreed telkens bij de beste negen. Onlangs stond hij nog op het podium in Parijs, maar de kans dat hij voor eigen kansen mag blijven rijden neemt door de komst van Dumoulin wel af. “Ik heb geen idee wat dit voor mij betekent. Dat kan ik je volgend jaar vertellen”, zegt hij voor de camera’s van de NOS. “Het zal vechten worden voor je plek.”

Met ook Primoz Roglic in de ploeg heeft Jumbo-Visma meerdere kopmannen om uit te spelen in de grote rondes. Kruijswijk verwacht niet dat drie kapiteins op één schip voor problemen gaat zorgen. “Dat is nog even afwachten, maar met Tom erbij zijn we hoe dan ook wel sterker.”

Tom Dumoulin 2019

Lees ook

Dumoulin tekent definitief bij Jumbo-Visma

Dumoulin, Roglic en Kruijswijk

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Één reactie op “Kruijswijk: ‘Met Tom zijn we een stuk sterker’

Geef een reactie

Inloggen