22 augustus 2019 | Michael Kerkhof

Topfavoriet Carapaz moet verstek laten gaan voor Vuelta

Richard Carapaz doet niet mee aan de Vuelta a España 2019. De Giro-winnaar kwam zondag tijdens de Profronde van Etten-Leur ten val en hield daar onder andere een gekneusde rechterschouder aan over. De Vuelta komt te vroeg.

Favoriet

Carapaz zorgde in mei voor een daverende verrassing door de Giro te winnen. De Vuelta zou zijn tweede hoofddoel van het jaar worden. Samen met Nairo Quintana en Alejandro Valverde zou hij bij Movistar het kopmanschap delen. Een val op Nederlandse bodem gooit roet in het eten van de Ecuadoriaan.

De Vuelta gaat aanstaande zaterdag van start met een ploegentijdrit. Carapaz wordt vervangen door José Joaquin Rojas.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen