22 augustus 2019 | Michael Kerkhof

Topfavoriet Carapaz moet verstek laten gaan voor Vuelta

Richard Carapaz doet niet mee aan de Vuelta a España 2019. De Giro-winnaar kwam zondag tijdens de Profronde van Etten-Leur ten val en hield daar onder andere een gekneusde rechterschouder aan over. De Vuelta komt te vroeg.

Favoriet

Carapaz zorgde in mei voor een daverende verrassing door de Giro te winnen. De Vuelta zou zijn tweede hoofddoel van het jaar worden. Samen met Nairo Quintana en Alejandro Valverde zou hij bij Movistar het kopmanschap delen. Een val op Nederlandse bodem gooit roet in het eten van de Ecuadoriaan.

De Vuelta gaat aanstaande zaterdag van start met een ploegentijdrit. Carapaz wordt vervangen door José Joaquin Rojas.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen