16 augustus 2019 | Michael Kerkhof

Jumbo-Visma mikt met Roglic op het podium

Jumbo-Visma reist met een indrukwekkende ploeg af naar de Vuelta a España. De Nederlandse formatie mikt met Primoz Roglic op een podiumplaats. De Sloveen wordt daarbij gesteund door schaduwkopmannen Steven Kruijswijk en George Bennett.

IJzersterke ploeg

Roglic bereidde zich via een specifieke hoogtestage voor op de Vuelta, zo meldt de ploeg. De Sloveen liet na de Giro de Tour aan zich voorbij gaan, waardoor Kruijswijk voor eigen kansen kon gaan. Met succes: hij werd derde.

De selectie wordt compleet gemaakt door Robert Gesink, Nelson Powless, Sepp Kuss, Lennard Hofstede en Tony Martin. Aanvankelijk maakten Dylan Groenewegen en Timo Roosen deel uit van de Vuelta-voorselectie, maar door het geringe aantal sprintkansen is er gekozen voor een ploeg met meer klimmers.

Selectie Jumbo-Visma voor Vuelta

Primoz Roglic
George Bennett
Sepp Kuss
Lennard Hofstede
Steven Kruijswijk
Tony Martin
Robert Gesink
Neilson Powless

Steven Kruijswijk 2019

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen