15 augustus 2019 | Menno Grootjans

Officina Battaglin Portofino, Italiaanse pracht & praal

Officina Battaglin, het merk opgericht en beheerd door de Giro-Vuelta-winnaar uit 1981 Giovanni Battaglin, heeft een nieuwe aangepaste afwerking voor het  Portofino-model gelanceerd.

Lugs

Geïntroduceerd in 2017, is de Portofino het eerste stalen frame ter wereld met extra grote lugs die past op de oversized Columbus Spirit HSS-buizen en de taps toelopende stuurbuis. Deze ongewone combinatie zorgt voor een moderne uitstraling met de ‘looks’ van klassiek gelugd staal. Elke Portofino wordt op maat gemaakt in de Battaglin-werkplaats in Italië. En hoewel aangepaste kleuren al beschikbaar waren, heeft Officina Battaglin nu de Portofino Premium.

Cromovelato

De Portofino Premium is de meest exclusieve versie van de Portofino, met een cromovelato afwerking die volledig custom is. Cromovelato is een typisch Italiaanse afwerking voor de fietsen uit de jaren 80 die voor een doorschijnend effect zorgt bij een verchroomd stalen frame. Het wordt bereikt door het frame tot een spiegelglans te polijsten vóór het verchromen, en vervolgens het chroom te lakken met een gekleurde lak. Het eindresultaat? Oef…

Bolletjes

De prijs voor een Portofino Premium is € 3200,- en is alleen verkrijgbaar via Officina Battaglin. De eerste eigenaren zullen profiteren van een extraatje: tot 31 augustus ontvangen ze samen met de Portofino Premium een ​​replica van de bolletjestrui met de hand gesigneerd door Giovanni Battaglin zelf. De trui markeert de 40e verjaardag van de bolletjes van Giovanni Battaglin tijdens de Tour de France 1979.

www.officinabattaglin.com/portofino-premium

Gerelateerd

Menno Grootjans

Nestor in het illustere gezelschap dat zich Fiets-redactie noemt. Werkt al sinds mensenheugenis voor Fiets, toen nog als MTB-redacteur….met baard! Import-Brabander met grote voorliefde voor “de cross”. Laat zich niet snel uit het veld slaan, maakt zijn testen zelfs met gescheurde achillespezen af…en altijd op tijd. Menno is het hele jaar in vorm, zowel op de weg als op het toetsenbord, en zorgt ervoor dat je in ieder nummer van Fiets weer de nieuwste racers te zien krijgt. “Hallo, met Menno”, is al genoeg om via de telefoon de nieuwste Dogma’s los te krijgen. We verdenken hem van het stiekem hebben van een 2e huis op Mallorca waar hij onder het mom van “een persintroductie” met grote regelmaat heen gaat om lekker te fietsen.

Strava: http://www.strava.com/athletes/2985578

Meer artikelen van Menno Grootjans

3 reacties op “Officina Battaglin Portofino, Italiaanse pracht & praal

Geef een reactie

Inloggen