8 augustus 2019 | Michael Kerkhof

Van Dijk voor vierde jaar op rij Europees tijdritkampioen

Ellen van Dijk is voor het vierde jaar op rij Europees kampioen tijdrijden geworden. In Alkmaar stond er simpelweg geen maat op de renster van Trek-Segafredo. Lucinda Brand maakte het Nederlandse feestje compleet door het brons te veroveren.

Veel wind

Bij het eerste tussenpunt maakte Van Dijk al gehakt van de tegenstand. Ze dook met maar liefst 14 seconden onder de tijd van Klein, die tot dat moment de snelste tussentijd op haar naam had staan. Voor Van Dijk moest toen nog het zwaarste stuk van de 22 kilometer lange tijdrit beginnen: de weg terug naar Alkmaar, met flinke tegenwind.

Op de terugweg had ze maar één opdracht: onder de 28:37 minuten van Klein duiken. Daar slaagde ze compleet in. Na 28:07 minuten stopte de klok, waardoor ze dus een halve minuut sneller was. Brand finishte knap als derde.

Podium:
Goud: Ellen van Dijk
Zilver: Lisa Klein
Brons: Lucinda Brand

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen