5 augustus 2019 | Michael Kerkhof

Dumoulin moet ook Vuelta aan zich voorbij laten gaan

Voor Tom Dumoulin lijkt er maar geen einde aan zijn rampjaar te komen. De kopman van Sunweb heeft nog teveel last van zijn knie om aan de Vuelta deel te nemen, zo meldt het AD. Die knieblessure liep hij op tijdens de Giro d’Italia, waardoor hij ook al een streep moest zetten door de Tour.

Geen grote ronde

Dumoulin kan zijn knie door een peesontsteking en letsel aan het kraakbeen nog altijd niet volledig belasten. Een woordvoerder van Sunweb legt uit dat de focus nu vooral ligt op het herstel en niet op het rijden van de Spaanse grote ronde.

Na de Giro probeerde Dumoulin zich via de Dauphiné en een trainingsstage in allerijl nog klaar te stomen voor de Tour, maar op weg naar de Alpen keerde Dumoulin weer huiswaarts. Aanvankelijk had de Nederlander zijn zinnen gezet op de dubbel Giro-Tour, maar aan het einde van 2019 heeft hij geen enkele grote ronde uitgereden.

Transfergeruchten

Waar het wat prestaties betreft stil blijft rondom Dumoulin, zijn er wel volop geruchten. Dumoulin zou namelijk de overstap maken naar Jumbo-Visma, al is dat nieuws nog altijd niet bevestigd. Sinds 1 augustus mogen transfers wel gedeeld worden.

Tom Dumoulin 2019

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Één reactie op “Dumoulin moet ook Vuelta aan zich voorbij laten gaan

Geef een reactie

Inloggen