30 juli 2019 | Michael Kerkhof

Jumbo-Visma steelt de show in Boxmeer

‘Daags na de Tour’ is gewonnen door Mike Teunissen. De renner van Jumbo-Visma stond samen met ploeggenoten Steven Kruijswijk en Dylan Groenewegen in het middelpunt van de belangstelling. In het rondje om de kerk kreeg hij op het podium gezelschap van Wout Poels en Kruijswijk.

Tourgekte

Voor de eerste keer kregen de Jumbo-renners mee wat ze in Frankrijk (en een beetje in België) teweeg hebben gebracht. Vooral Teunissen merkte dat, aangezien hij in tegenstelling tot voorgaande jaren niet meer normaal naar de kleedkamers kon. Na flink wat foto’s en handtekeningen maakten de drie smaakmakers van Jumbo-Visma een ereronde door Boxmeer, waarna ze 80 kilometer lang rondjes reden.

Na twee uur koers mocht Teunissen het zegegebaar maken en kreeg hij Poels en Kruijswijk mee het podium op. Bij de vrouwen kreeg ‘Daags na de Tour’ het mooist denkbare podium: Marianne Vos won voor Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen.

Bernal

In België werd er ook gekoerst. Remco Evenepoel pakte daar de overwinning ten koste van Tourwinnaar Egan Bernal. De Colombiaan zou aanvankelijk niet in Nederland te bewonderen zijn, maar de organisatie van de Acht van Chaam maakte maandag bekend dat de 22-jarige renner is gestrikt voor de wedstrijd van woensdag.

Een overzicht van waar de Tourtoppers de komende weken in Nederland te bewonderen zijn vind je hieronder.

Tour de France 2019 podium

Lees ook

Overzicht van alle na-Tourcriteriums: wie rijdt waar?


Erik Breukink (voor Teunissen de laatste Nederlandse geletruidrager) gaf het startschot.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen