28 juli 2019 | Michael Kerkhof

Van der Poel pakt Europese titel, Vader derde

Mathieu van der Poel is in het Tsjechische Brono Europees kampioen mountainbiken geworden. De alleskunner was ongeveer een minuut sneller dan Florian Vogel uit Zwitserland. Milan Vader maakte het Nederlandse feestje compleet door het brons te veroveren.

Titeljacht

Voor Van der Poel is het zijn allereerste Europese titel op de mountainbike. Die titel veroverde hij al wel in het veldrijden. Zonder slag of stoot ging het echter niet. Van der Poel had de beste start, maar kwam in de openingsronde wel ten val. Hij verloor een paar plekken, maar knokte zich binnen een mum van tijd terug naar de kop. Die plek stond hij niet meer af.

Vorig jaar werd Van der Poel al derde op het WK. Dit jaar slaat hij de wereldkampioenschappen mountainbike over en richt hij zich op het WK wegwielrennen in Yorkshire.

Neff

Bij de vrouwen pakte Jolanda Neff de overwinning. De Zwitserse – ook geen onverdienstelijke veldrijdster – was voor de vierde keer de beste in de Europese titelstrijd. Anne Terpstra deed lang mee voor een podiumplek, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de meest ondankbare plaats, de vierde.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen