28 juli 2019 | Michael Kerkhof

Alaphilippe uitgeroepen tot strijdlustigste renner

Julian Alaphilippe is uitgeroepen tot strijdlustigste renner van de Tour de France 2019. De Fransman kleurde 106de editie en deed tot het laatste moment mee om het geel. Hij kreeg de voorkeur boven zes andere genomineerden.

Rode rugnummer

Naast Alaphilippe waren ook Thomas De Gendt, Yoann Offredo, Stéphane Rossetto, Simon Yates, Vincenzo Nibali en Lennard Kämna genomineerd. Alaphilippe kreeg van de vierkoppige jury én het publiek de meeste stemmen.

Na afloop van de slotetappe mag de Fransman het podium op om het rode rugnummer in ontvangst te nemen. Daarnaast ontvangt hij een geldbedrag van €20.000. Hij volgt Daniel Martin als winnaar op.

Succesvolle Tour

Alaphilippe won twee ritten (waaronder een tijdrit) en eindigt als vijfde in het algemeen klassement. Tot de negentiende etappe reed hij in de leiderstrui, maar op de l’Iseran raakte hij zijn trui kwijt aan Egan Bernal. Zaterdag raakte hij ook zijn podiumplek kwijt aan Geraint Thomas en Steven Kruijswijk

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen