26 juli 2019 | Michael Kerkhof

Topfavoriet Pinot stapt in tranen uit de Tour

De Tour de France gaat zonder topfavoriet Thibaut Pinot verder. De kopman van Groupama-FDJ kwam al vroeg in de achttiende etappe in de problemen en heeft – naar alle waarschijnlijk – een spier gescheurd in zijn linkerbovenbeen.

Problemen

Na ongeveer 30 kilometer liet Pinot zich afzakken naar de wagen van de rondearts. Hij wees naar zijn linkerbovenbeen en werd er door de dienstdoende arts aan geholpen. Hij kreeg bandage om, maar was erg in paniek en wachtte op zijn eigen ploegleiderswagen. Daar werd hij weer verlost van de bandage en reed hij na minutenlang oponthoud weer verder. Door de ene na de andere groep werd de mentaal gebroken Pinot ingehaald.

Toen Pinot op vier minuten van het peloton reed, hakte hij na overleg met zijn land- en ploeggenoot William Bonnet de knoop door: het gaat niet meer. Met tranen in zijn ogen zette hij zijn fiets langs de kant, werd zijn rugnummer afgespeld en nam hij plaats in de auto. De Tour gaat verder zonder de nummer vijf van het algemeen klassement. Pinot stond op 1:50 minuut van Julian Alaphilippe.

Topfavoriet

Ondanks tijdverlies in de door Wout van Aert gewonnen waaieretappe groeide Pinot de laatste etappes uit tot topfavoriet. Hij maakte indruk op de Tourmalet en won daarop de veertiende etappe, waarna hij als grootste kanshebber werd beschouwd om Alaphilippe uit het geel te rijden. Donderdag zou er een fiets tegen zijn linkerbovenbeen gevallen/gekomen zijn en ondervindt hij daar nu problemen van.

Update: Groupama-FDJ meldt dat Pinot spierletsel heeft opgelopen.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen