26 juli 2019 | Michael Kerkhof

Etappe naar Val Thorens wordt ingekort tot 59 kilometer

De voorlaatste etappe in de Tour de France wordt ingekort. Aanvankelijk stond er een rit van 130 kilometer op het programma, maar in verband met verwacht noodweer en modderstromen wordt de rit ingekort tot slechts 59 kilometer. De 33,4 kilometer lange slotklim naar Val Thorens blijft wel in het parcours.

Albertville naar Val Thorens

De start wordt om 14:30 uur in Albertville gegeven, waarna de renners direct naar de voet van de slotklim rijden. De Roselend en Longefoy worden overgeslagen. Door de hagelbuien van vrijdag is de weg op de Roselend onbegaanbaar.

Bernal verdient in de korte slotetappe een voorsprong van 48 seconden op Julian Alaphilippe. Thomas volgt als derde op 1:16 minuut en heeft twaalf tellen voorsprong op Steven Kruijswijk.


Het nieuwe profiel van de 20ste etappe.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen