22 juli 2019 | Menno Grootjans

Nieuw: Trek Madone SL Disc

He? Waar hebben we dat eerder gelezen? De Madone is toch niet nieuw? Toch wel.

SL

Trek lanceert vandaag twee nieuwe fietsen die als twee druppels water lijken op de Madone SLR: de Madone SL 6 Disc en de Madone SL 7 Disc. Waar de Madone SLR begint bij € 5.999, – start de nieuwe Madone SL bij € 4.499, -. Het frame en de voorvork van de Madone SL worden in dezelfde mal gemaakt als de SLR, dus deze zijn één op één vergelijkbaar qua vorm, aerodynamica en rijeigenschappen. Ook leent de Madone SL de IsoSpeed technologie in de bovenbuis voor extra demping.

500

Het verschil zit hem in het carbon dat wordt gebruikt. Waar de SLR het superlichte OCLV 700 carbon gebruikt, wordt bij de Madone SL OCLV 500 carbon gebruikt. Iets zwaarder, maar dat heeft geen effect op de prestaties. Een ander verschil is dat de Madone SL met een traditioneel stuur en stuurpen is afgemonteerd. Door slimme kabelbegeleiding is Trek er in geslaagd de kabels mooi weg te werken en integreren in het frame, zodat de Madone SL er strak uit ziet. De nieuwe Madone SL Disc wordt door Trek in twee uitvoeringen aangeboden: de SL 6 Disc en SL 7 Disc. De Madone SL 6 Disc is uitgerust met de betrouwbare mechanische Ultegra aandrijving met hydraulische schijfremmen (R8020) en aerodynamische Bontrager Aeolus Comp 5 carbon wielen. De Madone SL 7 Disc heeft Ultegra Di2 aan boord met Aeolus Pro 5 carbon wielen, die iets lichter, stijver en aerodynamischer zijn.

Adviesverkoopprijs:
Madone SL 6 Disc: € 4.499, –
Madone SL 7 Disc: € 5.999, -. http://www.trekbikes.com

Gerelateerd

Menno Grootjans

Nestor in het illustere gezelschap dat zich Fiets-redactie noemt. Werkt al sinds mensenheugenis voor Fiets, toen nog als MTB-redacteur….met baard! Import-Brabander met grote voorliefde voor “de cross”. Laat zich niet snel uit het veld slaan, maakt zijn testen zelfs met gescheurde achillespezen af…en altijd op tijd. Menno is het hele jaar in vorm, zowel op de weg als op het toetsenbord, en zorgt ervoor dat je in ieder nummer van Fiets weer de nieuwste racers te zien krijgt. “Hallo, met Menno”, is al genoeg om via de telefoon de nieuwste Dogma’s los te krijgen. We verdenken hem van het stiekem hebben van een 2e huis op Mallorca waar hij onder het mom van “een persintroductie” met grote regelmaat heen gaat om lekker te fietsen.

Strava: http://www.strava.com/athletes/2985578

Meer artikelen van Menno Grootjans

Geef een reactie

Inloggen