19 juli 2019 | Rob Meeuwessen

Rij-impressie Wish One SUB gravelbike

Je kunt een Canyon kopen. Altijd goed, nooit spannend. Je kunt iets duurs kopen. Meestal spannend, vaak goed. Of je bouwt iets op maat. Sowieso duur en altijd spannend. Er zijn talloze merkjes, ‘all over the world’ waar je terecht kunt voor een droom frame op maat. We trokken op pad met zo’n fiets uit de stal van Maxime Poisson. Een Wish One.

Het concept is een goede Franse kopie van het Amerikaanse Speedvagen / Vanilla. In Nederland doet Sputnik / St Joris cycles hetzelfde trucje. Een gravelbike, in beperkte oplage en bij iedere productierun een aparte andere kleurstelling. De Wish one SUB is een erg racy gravelbike. Een kruising tussen een racefiets en een offroader noemen ze het zelf. Wij denken meteen aan een OPEN. Echter is de Wish van staal. Opgetrokken uit Columbus Spirit buizen en gebouwd in het zuiden van Frankrijk.

De SUB heeft een aantal opvallende details. Eerst de geometrie. De balhoofdbuis is lager dan een twerkende chick op een urban festival. De bovenbuis is eveneens kort. Ruimte rondom de banden is ver te zoeken. Rubbers tot 42 millimeter kunnen maximaal worden gemonteerd. Zelf raden we aan een maatje minder te pakken. Dit om de mooie lak een beetje te sparen.

Standaard is de fiets ‘one-by’. Op aanvraag is een voorderailleur nok mogelijk. De crank gemonteerd in het T47 bracket heeft een 40-tands kettingwiel. Tot 42 tanden past zonder krassen.
Ondanks dat het frame gemaakt is van staal is de stijfheid meer dan voldoende en het gewicht niet bijzonder hoog. Qua kleurschema heb je beperkt inspraak. Zijn de 25 fietsen die nu beschikbaar zijn op, dan volgt er een nieuwe productierun met bijbehorend design.

Prijs? €2900,- voor de frameset! Meer info op wishonecycles.com

Gerelateerd

Rob Meeuwessen

Rob heeft een grote voorliefde voor offroad rijden. Op zowel de mtb als op de crosser. Hij test bikes en spullen en loopt bij voorkeur zoveel mogelijk bijzondere evenementen af. Even op en neer naar Engeland voor 2,5 uur gravelrijden is voor Rob geen probleem....kijk, dan ben je een echte liefhebber.

Strava: https://www.strava.com/athletes/4562872

Meer artikelen van Rob Meeuwessen

Geef een reactie

Inloggen