19 juli 2019 | Michael Kerkhof

Kruijswijk klimt naar derde plaats: ‘Het wordt heel spannend’

Steven Kruijswijk reed vrijdag een prima tijdrit. De kopman van Jumbo-Visma steeg van de vierde naar de derde plaats in het klassement en pakte tijdwinst op onder andere Egan Bernal. “Het wordt nog een spannende Tour”, zei hij na afloop.

‘Het eerste gedeelte was mijn stuk’

Bij het eerste en tweede tussenpunt gaf hij weinig toe op Geraint Thomas en Julian Alaphilippe, maar in het laatste gedeelte gaf hij terrein prijs. In de afdaling en op het vlakke verloor hij wat tijd, maar finishte hij wel knap als zesde. “Ik had best een goed gevoel. Vooral het eerste gedeelte was mijn stuk. Dat wist ik. Het laatste vlakke stuk was lastiger voor mij”, zei hij tegen het ANP.

Voor Kruijswijk was het geen verrassing dat Alaphilippe de winst greep. “Voor mij is dat niet echt een verrassing. In de Dauphiné reed hij ook al een goede tijdrit. En hij heeft hier de hele week al vleugels. Zeker dit soort werk, met korte klimmetjes, is perfect voor hem. We moeten hem komende week zeker niet afschrijven.”

Steven Kruijswijk 2019

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen