17 juli 2019 | Michael Kerkhof

Terpstra moet na val de Tour de France verlaten

De Tour de France zit er voor Niki Terpstra na amper elf etappes al op. De Nederlander kwam in de slotfase van de elfde rit ten val en greep naar zijn sleutelbeen. Het is nog onbekend wat de schade is.

Val

Terpstra liet zich deze Tour één keer in de aanval zien. Samen met onder andere Thomas De Gendt reed hij in de achtste rit in de aanval, maar werden de opeenstapelingen van bergen de Nederlander teveel.

In de Ronde van Vlaanderen kwam Terpstra ook al zwaar ten val. Daarbij liep hij een hersenschudding op, waardoor hij een streep moest zetten door Parijs-Roubaix.

Update: zijn ploeg meldt dat Terpstra een dubbele breuk in zijn schouderblad heeft.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen