16 juli 2019 | Menno Grootjans

Nieuwe Cube Cross Race & Cross Race Pro, crossers winnen alles!

Het moge duidelijk zijn: als je een etappe in de Tour wilt winnen of de Amstel dan moet je gaan crossen…

Mooi op tijd!

Fijn dat Cube meldt dat de eerste modellen crossers al verkrijgbaar zijn. De Cross Race en Cross Race Pro, precies op tijd voor het nieuwe cyclocross seizoen. Volgens Cube betekent cyclecross ‘modder’. Heel veel modder. En dus is een wendbare, dynamische crosser om podiumplaatsen mee te scoren, zonder dat is ingeleverd op comfort een must. Licht, stijf en efficiënt. En uiteraard met speciaal gevormde bovenbuis voor snel en comfortabel schouderen van de fiets. De afmontage is gericht op betrouwbaarheid en functionaliteit, met Shimano 105 voor de aandrijving, een carbon voorvork, CUBE cross-wielen en een set X-One bandjes van Schwalbe. Het verschil tussen de Cross Race en de Pro-variant zit in de remmen: waar de Cross Race is voorzien van onderhoudsvriendelijke mechanische Tektro Sypre schijfremmen, is de Cross Race Pro afgemonteerd met hydraulische Shimano 105 schijfremmen’. De adviesprijzen zijn €1.099,- voor de CUBE Cross Race en €1.299,- voor de Cross Race Pro.

Meer info: http://www.cube.eu

Gerelateerd

Menno Grootjans

Nestor in het illustere gezelschap dat zich Fiets-redactie noemt. Werkt al sinds mensenheugenis voor Fiets, toen nog als MTB-redacteur….met baard! Import-Brabander met grote voorliefde voor “de cross”. Laat zich niet snel uit het veld slaan, maakt zijn testen zelfs met gescheurde achillespezen af…en altijd op tijd. Menno is het hele jaar in vorm, zowel op de weg als op het toetsenbord, en zorgt ervoor dat je in ieder nummer van Fiets weer de nieuwste racers te zien krijgt. “Hallo, met Menno”, is al genoeg om via de telefoon de nieuwste Dogma’s los te krijgen. We verdenken hem van het stiekem hebben van een 2e huis op Mallorca waar hij onder het mom van “een persintroductie” met grote regelmaat heen gaat om lekker te fietsen.

Strava: http://www.strava.com/athletes/2985578

Meer artikelen van Menno Grootjans

Geef een reactie

Inloggen