14 juli 2019 | Michael Kerkhof

Van Vleuten wint voor tweede keer Giro Rosa, slotrit voor Vos

Annemiek van Vleuten heeft voor het tweede jaar op rij de Giro Rosa gewonnen. De renster van Mitchelton-Scott zag haar leidende positie in de slotetappe van San Vito al Tagliamento naar Udine niet in gevaar komen. Marianne Vos tekende in Udine voor haar vierde etappeoverwinning.

Vierde voor Vos

Vos (CCC-Liv) was in de 120 kilometer lange etappe in een sprint heuvelop rapper dan Lucinda Brand (Sunweb) en Lotte Kopecky (Lotto Soudal Ladies). Voor Vos is het na ritwinst in de tweede, derde en zevende etappe haar vierde overwinning, goed voor winst in het puntenklassement.

Van Vleuten blijft in het klassement Anna van der Breggen, die zaterdag de voorlaatste etappe won, met 3:45 minuten voor. Van Vleuten’s ploeggenote Amanda Spratt eindigt als derde.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen