11 juli 2019 | Michael Kerkhof

Vos zorgt voor vijfde Nederlandse ritoverwinning

Marianne Vos heeft een hattrick gescoord in de Giro Rosa. Na de tweede en derde etappe schreef ze donderdag ook de zevende etappe op haar naam. Samen met twee ritoverwinningen van Annemiek van Vleuten staat de teller al op vijf Nederlandse zeges.

24ste zege

De rit van Cornedo Vicentino naar San Giorgio di Perlena eindigde op een lastige klim. De slotklim liep met gemiddeld 6% omhoog en kende enkele lastige kasseienstroken door smalle straatjes. Voor de in topvorm verkerende Vos was dit geen probleem. Met een krachtige versnelling bleef ze Anna van der Breggen en Elisa Longo Borghini voor. Het is voor de CCC-renster alweer haar 24ste etappeoverwinning in de Giro Rosa.

Annemiek van Vleuten finishte als vierde en blijft leidster. Demi Vollering zorgde met haar vijfde plaats voor nog een Nederlands vlaggetje in de daguitslag.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen