11 juli 2019 | Michael Kerkhof

Kruijswijk: ‘Het was vandaag schade beperken’

Steven Kruijswijk moet het nooit van zijn eerste week in een grote ronde hebben. Niet geheel onverwacht verloor hij in de eerste bergrit naar La Planche des Belles Filles tijd op zijn concurrenten. “Dit was wel te verwachten”, zei hij na afloop tegen de NOS.

‘Het is niet anders’

Kruijswijk kwam als twintigste over de meet in het gezelschap van Bauke Mollema. Uiteindelijk verloor hij iets meer dan een halve minuut op Geraint Thomas, die als eerste klassementsman de steile stop bereikte. Kruijswijk zat lange tijd in de grote groep van achteren, maar moest op het grindgedeelte zijn meerdere erkennen in de rest. “Daar kraakte ik. Het was vandaag een kwestie van schade beperken.”

Kruijswijk stond op pole position om de leiderstrui over te nemen van Julian Alaphilippe. Gezien zijn klimkwaliteiten zat het erin, maar Alaphilippe was een maatje te groot. “Helaas, maar het is niet anders. Er komen nog genoeg kansen. Met de ploegentijdrit heb ik een mooie voorsprong opgebouwd, en nu heb ik daar iets van ingeleverd.”

Klassement

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen