11 juli 2019 | Michael Kerkhof

Eerste opgave in de Tour na zes dagen pas een feit

Het heeft even geduurd, maar pas na zes dagen is de eerste opgave in de Tour de France 2019 een feit. Patrick Bevin van CCC gaat vandaag niet van start. Bevin heeft dinsdag bij een val twee ribben gebroken. Woensdag reed hij de etappe nog wel uit, maar in overleg met de doktoren is besloten om donderdag niet van start te gaan.

Onverantwoord

Dinsdag haalde de Nieuw-Zeelander dus ondanks twee gebroken ribben de finish. Een dag later stond hij ‘gewoon’ aan het vertrek, maar wel de pijn gedurende de rit steeds erger. Zijn ploeg CCC vindt het onverantwoord om Bevin in koers te laten. “Hij moet nu twee weken rust nemen en dan mag hij de training weer oppakken. Over een maandje zal hij pas wedstrijdfit zijn”, zegt teamarts Max Testa.

De 175 overgebleven renners rijden vandaag van Mulhouse naar La Planche des Belles Filles. De 28-jarige Bevin stond op de 137ste plaats in het klassement op iets meer dan een half uur van geletruidrager Julian Alaphilippe.

Update: tijdens de zesde etappe gaf ook Nicolas Edet er de brui aan. Hij moest na een eerdere valpartij al vroeg lossen.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen