10 juli 2019 | Michael Kerkhof

Van Vleuten wint klimtijdrit en verstevigt leidersplek

Op Annemiek van Vleuten staat geen maat in de Giro Rosa. Dinsdag schreef ze met overmacht de koninginnenrit op haar nam en ze de roze leiderstrui over van Kasia Niewiadoma, vandaag sloeg ze toe in de klimtijdrit. Met een tijd van 24:31 minuten bleef ze Anna van der Breggen bijna een minuut voor.

Lastige klimtijdrit

Het was een zware klimtijdrit van Chiuro naar Teglio. Met maar liefst 500 hoogtemeters was het flink klimmen geblazen voor de rensters. Ideaal voor Van Vleuten, die dinsdag een masterclass klimmen weggaf aan haar concurrentes. Als allerlaatste rolde ze van het startpodium en maakte ze alle verwachtingen waar. Met een gemiddelde van 29,6 km/h was ze ruim sneller dan de andere rensters.

Van der Breggen finishte als tweede op 53 seconden, Elisa Longo Borghini (+ 1:48 minuut) werd derde voor Lucinda Brand (+ 1:50). In het klassement heeft de renster van Mitchelton-Scott al meer dan vier minuten voorsprong op de rest. De Giro Rosa kent nog vier etappes.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen