9 juli 2019 | Menno Grootjans

Nieuw: Orbea Orca Aero Disc

Ok, niet compleet nieuw, maar wel: nieuwe graphics, nieuwe kleuren, nieuwe componenten … En eerlijk gezegd: een hele fraaie Aero racer uit Spanje.

Freeflow

Fijn: de UCI heeft zijn regels versoepeld die diepere framebuisprofielen beperken, en de nieuwe Freeflow-vork van Orca Aero maakt gebruik van de nieuwste regelgeving. De frame ‘buizen’ zijn ook aangepast: een taps toelopende onderbuis zorgt voor een mooiere luchtstroom richting de bidonhouders -daar heeft de Orca ook extra opties voor gecreëerd (lees: je kunt de bidonhouders op meerdere plaatsen monteren). Uiteraard sluit de onderbuis naadloos aan op de vork. Ook lekker aero: de ovaal gevormde Orca Aero zadelpen; met interne zadelpenklem. De pen is om te draaien. Intern in de pen zit de Di2 batterij. Het meest in het oog valt toch de Vision Aero Cockpit, met ‘ICR Plus’ interne kabelgeleiding en specifieke spacers. Maat 47 tm 60 en in diverse uitvoeringen en vanaf circa 2990 euro.

Meer info: orbea.com/be-nl/

Gerelateerd

Menno Grootjans

Nestor in het illustere gezelschap dat zich Fiets-redactie noemt. Werkt al sinds mensenheugenis voor Fiets, toen nog als MTB-redacteur….met baard! Import-Brabander met grote voorliefde voor “de cross”. Laat zich niet snel uit het veld slaan, maakt zijn testen zelfs met gescheurde achillespezen af…en altijd op tijd. Menno is het hele jaar in vorm, zowel op de weg als op het toetsenbord, en zorgt ervoor dat je in ieder nummer van Fiets weer de nieuwste racers te zien krijgt. “Hallo, met Menno”, is al genoeg om via de telefoon de nieuwste Dogma’s los te krijgen. We verdenken hem van het stiekem hebben van een 2e huis op Mallorca waar hij onder het mom van “een persintroductie” met grote regelmaat heen gaat om lekker te fietsen.

Strava: http://www.strava.com/athletes/2985578

Meer artikelen van Menno Grootjans

Één reactie op “Nieuw: Orbea Orca Aero Disc

Geef een reactie

Inloggen