6 juli 2019 | Michael Kerkhof

Nederlandse dames heersen in de Giro Rosa

De eerste rit-in-lijn in de Giro Rosa is gewonnen door Marianne Vos! De renster van CCC-Liv was na een heuvelachtige etappe in een sprint sneller dan Annemiek van Vleuten en Lucinda Brand.

Sprint na lastige rit

Lange tijd reden Romy Kasper en Kelly Van den Steen aan de leiding, maar door toedoen van Boels-Dolmans, Bigla en Mitchelton-Scott werden de vluchters gegrepen. Ook andere aanvalspogingen liepen op niets uit, waardoor het na 78,3 kilometer in Víu op een sprint uitdraaide. Vos was daarin sterker dan Van Vleuten, Brand en Anna van der Breggen.

Katarzyna Niewiadoma blijft leidster. De Poolse won vrijdag met haar ploeggenotes van Canyon-SRAM de ploegentijdrit.

Uitslag tweede etappe

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen