1 juli 2019 | Michael Kerkhof

Tour 2019: Movistar reist met supertrio naar Brussel

Team Movistar staat donderdagavond met een wereldselectie op het Grote Plein in Brussel. De Spaanse armada treedt in de Tour de France aan met het supertrio Alejandro Valverde, Nairo Quintana en Mikel Landa.

Geen Giro-winnaar

Wie de absolute kopman is, is nog onduidelijk. Valverde zou eerder dit seizoen meedoen aan de Giro d’Italia, maar kwam daags voor de Giro-start ten val. Inmiddels is hij weer in vorm en won hij zondag zelfs voor de derde keer het Spaanse kampioenschap. Landa reed wel de Giro en eindigde daarin als vierde. Hij hielp zijn ploegmaat Richard Carapaz aan de verrassende eindzege.

Quintana werd in 2013 en 2015 tweede in de Tour en eindigde een jaar later als derde. Van zijn vorm van destijds lijkt nog maar weinig over te zijn, al werd hij dit jaar wel tweede in Parijs-Nice en eindigde hij twee weken geleden als negende in de Dauphiné. Samen met Valverde en Landa moet hij bij Movistar voor het mooie weer gaan zorgen. Giro-winnaar Carapaz is er niet bij.

Selectie Movistar voor de Tour de France 2019:

• Alejandro Valverde
• Nairo Quintana
• Mikel Landa
• Andrey Amador
• Imanol Erviti
• Nelson Oliveira
• Carlos Verona

Lees ook

Het Officiële Tour de France Pakket 2019

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen