27 juni 2019 | Menno Grootjans

Nieuw: Wilier Zero SLR

De Tour komt er aan en dus… komen er ook nieuwe fietsen. Deze Wilier Zero SLR bijvoorbeeld. De mannen van het Franse WorldTour-team Total-Direct Energie zullen de fietsen naar verwachting gaan gebruiken in de bergritten van de Tour.

6,5 kilo

Een Zero SL in team uitvoering -dus met tubes…- weegt volgens opgave slechts 6,5 kilogram. En dat met schijfremmen.
Volgens Wilier is de SLR weer beter dan de eerdere Zero.7 en Zero.6. De samenstelling van het frame bestaat uit carbonvezel van hoge modulus, een product dat Wilier ‘Liquid Crystal Polymer (LCP)’ noemt, een mesh vezel die ook de dempende kwaliteiten van de fiets ten goede zouden komen. De cockpit van de Zero SLR is natuurlijk volledig geïntegreerd. Dat zorgt niet enkel voor een mooie look maar ook voor een erg directe aansturing van de fiets.

Het aerostuur en de stuurpen zijn een eigen creatie van Wilier en die zijn verkrijgbaar in vijf verschillende lengte/breedte-combinaties. Met de interne bekabeling in deze cockpit en in het frame, iets wat we vooral bij aerofietsen terugzien, maar zo ook lekker strak oogt bij deze klimfiets. Verder: de hoogte van het stuur kan aangepast worden door gemakkelijk in en uit te klikken spacers, zonder kabels te moeten demonteren dus. Daarnaast kan de  ‘setback’ van de zadelpen ingesteld worden op 0 en 15mm.

Miche wielen

De wielen heeft Wilier ontworpen in samenwerking met Miche. Drie modellen zijn beschikbaar: twee met 38 mm velgen en de Air 50 met 50 mm velgen, beiden zijn verkrijgbaar in band- of tubeversie. Ze zijn uitgerust met het Mavic Speedrelease-systeem waarbij de steekassen in het wiel kunnen blijven bij (de)monteren. Zo wordt in- en uitdraaien van deze wielen een snel en koud kunstje. Het frame laat banden tot 28 mm breed toe. De Zero SLR is verkrijgbaar in drie kleuren en zes maten, van XS tot XXL. De prijzen variëren naargelang de afmontage van 7.700 euro – met de SRAM Force eTap AXS-groepset – tot 11.200 euro voor de duurste versie met SRAM Red eTap AXS. Slecht nieuws voor de aanhangers van mechanisch schakelen: de Zero SLR is er enkel met elektronische groepsets. Ook Shimano Ultegra Di2 en Dura-Ace Di2 zijn een optie.

 

Gerelateerd

Menno Grootjans

Nestor in het illustere gezelschap dat zich Fiets-redactie noemt. Werkt al sinds mensenheugenis voor Fiets, toen nog als MTB-redacteur….met baard! Import-Brabander met grote voorliefde voor “de cross”. Laat zich niet snel uit het veld slaan, maakt zijn testen zelfs met gescheurde achillespezen af…en altijd op tijd. Menno is het hele jaar in vorm, zowel op de weg als op het toetsenbord, en zorgt ervoor dat je in ieder nummer van Fiets weer de nieuwste racers te zien krijgt. “Hallo, met Menno”, is al genoeg om via de telefoon de nieuwste Dogma’s los te krijgen. We verdenken hem van het stiekem hebben van een 2e huis op Mallorca waar hij onder het mom van “een persintroductie” met grote regelmaat heen gaat om lekker te fietsen.

Strava: http://www.strava.com/athletes/2985578

Meer artikelen van Menno Grootjans

Geef een reactie

Inloggen