De zon laat zich steeds vaker zien en daarom is het de ideale gelegenheid om er op uit te trekken. Nederland staat niet voor niets bekend als fietsland. Je fietst over comfortabele en veilige fietspaden van de ene plek naar de andere plek. Zo zijn er LF-routes (Langeafstand Fietsroutes), natuurkampeerroutes en knooppuntroutes. Tussendoor kun je lekker uitrusten op diverse rustbankjes, een bezoek brengen aan musea of een drankje pakken op het terras van diverse horecagelegenheden.

Bescherm je telefoon
Je kunt je fietsroute plannen via diverse fiets apps. Zo heb je de LF-, fietsknoop-, ANWB Fietsen-, Route.nl-, Fietsen123- en Fietsnetwerk app. Met een telefoonhouder voor op je fiets kun je je smartphone gebruiken voor de fietsnavigatie. Ben jij een fanatieke wielrenner? Dan kun je je smartphone gebruiken om de statistieken bij te houden tijdens het fietsen. Kies een stevige fietshouder, zodat je telefoon goed beschermd wordt tijdens het fietsen. Je wilt natuurlijk niet dat je telefoon uit je fietshouder valt bij een drempel. Zo zijn er diverse smartphone fietshouders, waaronder de SP connect, Quad Lock en Rokform.

Een smartphone fietshouder is een slimme investering als je vaak gaat fietsen. Als je een nieuwe telefoon koopt, hoef je geen nieuwe houder te kopen, maar alleen een nieuw hoesje. Wil je je smartphone optimaal beschermen tijdens het fietsen? Dan heb je de keuze uit diverse telefoonhoesjes en screen protectors. Als je telefoon plots zou vallen, dan weet je in ieder geval dat je smartphone scherm goed beschermd is.

Smartphone gebruiken tijdens het fietsen
Vanaf 1 juli 2019 is het verboden om je smartphone vast te houden op de fiets. Of je nu appt of belt, het mag beide niet meer. Sta je stil bij een stoplicht, dan mag je je smartphone wel gebruiken. Ben je aan het fietsen en krijg je een belletje? Neem dan niet op, want dat kan je 95 euro kosten! Bevestig daarom je smartphone met hoesje en screenprotector veilig in je telefoonhouder op je fiets.