18 juni 2019 | Edwin Haan

Viviani wint 4e rit Ronde van Zwitserland, Geraint Thomas hard onderuit

De 4e etappe van de Ronde van Zwitserland is gewonnen door Elia Viviani. Hij versloeg Matthews en de winnaar van gisteren, Sagan.

Na een redelijk hectische slotfase kwam het op de eindsprint aan. Hierin bleek Viviani duidelijk de sterkste. Belangrijker nieuws is dat Geraint Thomas hard onderuit ging met nog een kilometer of 20 te gaan. De Brit van Ineos is, zeker ook door de afwezigheid van Froome, één van de favorieten voor winst in de Tour de France die op 6 juli van start gaat. De arts onderzocht de schouder van de onfortuinlijke renner, die lang op de grond bleef zitten en uiteindelijk ook niet meer opstapte. Het belooft niet veel goeds, tenzij je graag Wout Poels als kopman naar de Tour ziet gaan. Maar voor dat noodscenario is het misschien nog iets te vroeg, we hopen dat het meevalt met de kwetsuren van de Tour-winnaar van vorig jaar. Vreemde weken voor Team Ineos dus. Eerst valt Froome uit, dan wint Poels de koninginnenrit in de Dauphiné, een dag later wint van Baarle een etappe en nu ligt Thomas weer in de lappenmand.

[Update 19-6: De schade blijkt mee te vallen. Na onderzoek in het ziekenhuis blijkt Thomas een snee boven zijn oog te hebben en een aantal schaafwonden.]

Dumoulin soap

Ondertussen zitten wij ook nog in spanning over hoe het nu verder gaat met Dumoulin. In de Dauphiné was er eerst goed nieuws, maar toen stapte hij toch af. Vervolgens werd er een steentje uit zijn knie gehaald en vertrok hij richting de bergen voor een laatste hoogtestage. Om vervolgens halverwege de auto te keren om toch eerst wat extra rust te pakken. Hoe moet dat nu met al onze Tour-poultjes?

Foto: Cor Vos

Goed voorbereiden op de Tour?

De 106e editie van de Tour start op 6 juli en loopt tot en met de 28e. Met een ploegentijdrit, een individuele rit tegen de klok en zeven bergetappes wordt het een pittige ronde. Wil je er alles over weten, dan hebben wij de prachtige én officiële Tour de France Gids voor je. Zowel in de winkel als in onze shop te koop. Als pakket voor € 13,50, met een poster, foto’s, een scheurkalender én een leuk boekje. Of als losse special voor slechts € 8,75.

Gerelateerd

Edwin Haan

Hoofdredacteur bij Fiets. Rijdt op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen