12 juni 2019 | Edwin Haan

Froome valt, geen deelname Tour de France

Chris Froome is vandaag zwaar gevallen tijdens het verkennen van de tijdrit die hij vanmiddag in de Dauphiné zou moeten rijden. Hij heeft waarschijnlijk zijn dijbeen of bekken gebroken, waardoor zijn deelname aan de Tour de France niet door gaat. Zeker geen 5e overwinning voor Froome dus.

Foto boven: Cor Vos

De Brit wilde samen met Wout Poels het parcours nog even goed verkennen, maar knalde door een windstoot tegen een muur. Geen Tour voor hem dus, terwijl dat dit jaar zijn hoofddoel was. De Giro liet hij schieten en de Dauphiné was zijn laatste testcase. Hij stond achtste na drie etappes.

Vos valt ook

Ook Marianne Vos had pech. Door een val raakte ze gewond aan haar gezicht, waarvoor hechtingen nodig waren. Helaas heeft ze daardoor de Energy Women’s Tour moeten staken, ze stond tot aan haar val bovenaan het klassement.

Gerelateerd

Edwin Haan

Hoofdredacteur bij Fiets. Rijdt op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen