22 mei 2019 | Michael Kerkhof

Giro 2019: Ewan zegeviert in laatste massasprint

De 226 kilometer lange etappe van Carpi naar Novi Ligure is gewonnen door Caleb Ewan. De renner van Lotto-Soudal was in een massasprint sneller dan zijn collega-topsprinters Arnaud Démare, Pascal Ackermann en Elia Viviani.

Italiaanse aanvallers

In opnieuw een sprintetappe gaven Frapporti, Cima en Maestri de rit een beetje kleur. Het Italiaanse trio reed lang voor het peloton uit, maar wisten ook wel dat de kopgroep te klein was om het de sprintersploegen daadwerkelijk moeilijk te maken.

Halverwege de etappe gebeurde er eindelijk iets. In de tussensprint kon Démare over Ackermann wippen als hij de sprint op zijn naam zou schrijven. Dat deed de Fransman. Sterker nog: BORA-hansgrohe hielp een handje mee door Rüdiger Selig als tweede te laten eindigen voor Ackermann. Hierdoor liep Démare virtueel zelfs uit op de Duitser in het puntenklassement.

Frapporti, Cima en Maestri

Weer een sprint

Verder gebeurde er weinig. Regiorenners stapten van hun fiets om familie en vrienden te begroeten, er werd wat bijgekletst en voorbeschouwt op de volgende, loodzware etappes. Met nog iets meer dan twintig kilometer te gaan zat de vlucht er van de Italianen op en werd er opnieuw een massasprint voorbereid.

De mannen van Groupama-FDJ hadden het weer prima voor elkaar. Alle topsprinters waren van voren vertegenwoordigd en maakten er een spannende sprint van. Ewan trok uiteindelijk aan het langste eind in de laatste kans voor de sprinters. Hij zal samen met onder andere Elia Viviani de ronde gaan verlaten. Démare (2e) en Ackermann (3e) zetten de Giro wel voort. Zij zijn nog in de race voor de puntentrui.

In het klassement verandert er niets. Morgen gaat de Giro verder met een lastige bergrit. Valerio Conti hoopt daarin zijn roze leiderstrui te verdedigen.

Uitslag 11e etappe Giro d’Italia

1. Caleb Ewan (Lotto-Soudal) 5:17:26 uur
2. Arnaud Démare (Groupama-FDJ) ,,
3. Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe) ,,
4. Elia Viviani (Deceuninck-Quick-Step) ,,
5. Davide Cimolai (Israel Cycling Academy) ,,
6. Simone Consonni (UAE Emirates) ,,
7. Ryan Gibbons (Dimension Data) ,,
8. Giacomo Nizzolo (Dimension Data) ,,
9. Jakub Mareczko (CCC) ,,
10. Sean Bennett (EF Education First) ,,

Uitslag en klassement

Giro d'Italia 2019

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen