15 mei 2019 | Michael Kerkhof

Giro 2019: Dumoulin probeert het, maar stapt snel af

Tom Dumoulin is al kort na aanvang van de vijfde Giro-etappe afgestapt. De Sunweb-kopman kwam dinsdag hard ten val en ging woensdag met veel pijn in zijn knie van start. Al snel gaf hij er de brui aan.

Pijn

Vanmorgen maakte Dumoulin op de rollerbank alvast wat meters, maar dat ging niet van harte. Met wat pijnstillers ging Dumoulin de etappe van start, maar ook dat bleek niet te helpen. Na enkele kilometers kneep de winnaar van 2017 definitief in de remmen en verliet hij de Italiaanse ronde.

Hoogstwaarschijnlijk zal Dumoulin nu thuis gaan herstellen van zijn val en zich daarna volledig richten op de Tour de France.

Volg de vijfde etappe via onze liveticker.

Tom Dumoulin 2019

Tom Dumoulin 2019

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen