14 mei 2019 | Michael Kerkhof

Giro 2019: Molano geschorst wegens afwijkende bloedwaarden

Juan Sebastián Molano is door zijn ploeg UAE Emirates uit de Giro d’Italia gezet. Bij de Colombiaanse sprinter zijn afwijkende bloedwaarden geconstateerd wat kan duiden op dopinggebruik, meldt de ploeg. Hij is door de UCI en zijn ploeg voorlopig geschorst.

Afwijkende bloedwaarden

De abnormale bloedwaarden kwamen tijdens een controle van de ploeg aan het licht. Meer informatie is er vooralsnog niet bekend. De UCI zal de zaak onderzoeken. Molano is voorlopig geschorst en zijn ploeg UAE Emirates (van onder andere ritwinnaar en landgenoot Fernando Gaviria) moet met zeven man verder.

De 24-jarige renner kwam afgelopen winter over van Manzana-Postobon en won dit jaar al een rit in de Ronde van Colombia. Maandag werd hij 21ste in de door Gaviria gewonnen etappe.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen