14 mei 2019 | Michael Kerkhof

Geen breuken geconstateerd bij Dumoulin, doorgang onzeker

Tom Dumoulin heeft bij zijn val in de slotfase van de vierde etappe niets gebroken, zo meldt zijn ploegarts. Dumoulin hoeft ook niet gehecht te worden en maakt morgenochtend bekend of hij doorgaat.

Schade lijkt mee te vallen

Dumoulin kwam met nog minder dan zes kilometer te gaan hard ten val. Salvatore Puccio (Ineos) keek op volle snelheid achterom en stootte daarbij het wiel van voorganger Chris Hamilton (Mitchelton-Scott) aan. Het gevolg was een grote valpartij, waarbij slechts vijftien renners niet gehinderd werden.

Dumoulin behoorde tot de slachtoffers. Met een bebloede knie en een afdruk van een tandwiel passeerde hij met zijn Sunweb-ploeggenoten de meet op vier minuten van rozetruidrager Primoz Roglic. Na afloop hinkte hij de ploegbus in en werden er later foto’s gemaakt. Daaruit bleek hij niets te hebben gebroken.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen