10 mei 2019 | Michael Kerkhof

Giro 2019: Dumoulin hoopt regenval te ontwijken en start vroeg

Tom Dumoulin rolt zaterdag als allereerste renner van het startpodium. Er wordt in de avond regen voorspeld en daarom hoopt Dumoulin de concurrentie te slim af te zijn. Simon Yates kiest in tegenstelling tot de andere klassementsmannen voor een late start.

Goede loting

Sunweb heeft – zoals het nu lijkt – goed geloot. De ploeg mag als eerste starten en heeft ervoor gekozen om Dumoulin aan te wijzen als eerste gegadigde. Om 16:50 uur zal hij dus de 102de Giro d’Italia openen. Niet veel later volgen ook Miguel Angel Lopez, Vincenzo Nibali en Primoz Roglic.

Primoz Roglic 2019

Lees ook

Voorbeschouwing 1e etappe Giro d'Italia 2019

Yates past niets aan en start om 19:43 uur. De tijd zal ons leren of hij een verstandige beslissing heeft genomen.

Belangrijkste starttijden:

16:50 uur: Tom Dumoulin (Sunweb)
16:52 uur: Ilnur Zakarin (Katusha-Alpecin)
16:54 uur: Miguel Angel Lopez (Astana)
16:56 uur: Bob Jungels (Deceuninck-Quick-Step)
16:58 uur: Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida)
17:01 uur: Primoz Roglic (Jumbo-Visma)
19:43 uur: Simon Yates (Mitchelton-Scott)

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen